ArtoHeinonen Auktoriteettiuskoinen skeptikko, tiedon edessä tuuliviiri.

Partalapsien tosi olemus

Kun turvapaikkahakijoita tuli Suomeen joukottain, törmäsin käsitteeseen partalapsi. Sehän kuulosti tietysti hassunhauskalta ja huomasin, että tarkoitus oli vihjaista melko selvästi osan tulijoista olevan vanhempia, kuin mitä itse väittivät. Näitä tapauksia on selvitelty ja esim. Turun terroripuukotukseen syyllistynyt oli ilmoittanut olevansa nuorempi, kuin mitä oli viranomaisille kertonut. Partalapsia todella oli olemassa.

Nyt olen huomannut, että ainakin täällä Turussa on partalapsia myös ihan alkuasukkaiden joukossa. Kesän katutyöt ovat tuoneet ilmiön esiin. Nämä partalapset ovat paitsi vaaraksi tavalliselle katujen tallaajalle, myös röyhkeitä. He näet pyöräilevät jalkakäytävillä, ei siis kevyenliikenteen väylillä, melkoisella vauhdilla. Tietääkseni pyöräily on jalkakäytävällä sallittu kaksitoistavuotiaille ja sitä nuoremmille. Mutta nämä partalapset muuttuvat aggressiiviseksi, mikäli heille asiasta huomauttaa.

Vaaratilanteita aiheutuu tilanteiden yllätyksellisyydestä, liikuntarajoitteisten hitaudesta ja myös koirien ulkoiluttajien kohdatessa näitä partalapsia. Myös bussista ulos astuvat ovat vaarassa joutua näiden partalapsien töytäisemäksi. Ja kyllä, ainakin Turussa näistä tällaiseen liikennekulttuuriin syyllistyvistä suurin osa on miesoletettuja.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

" Turun terroripuukotukseen syyllistynyt oli ilmoittanut olevansa nuorempi, kuin mitä oli viranomaisille kertonut. "

Motiivit tuohon voivat olla monenlaiset, mutta outoa että joku tosiaan on ollut nuorempi kuin mitä hän on viranomaisille kertonut. Ehkä hän on arvellut että täysi-ikäisyys suo hänelle paremman lähtökohdan vaikkapa ajokortin saamiseksi.

Päinvastaisiakin tapauksia tietysti on, eli jotkut turvapaikanhakijat ovat kertoneet/luulleet olevansa nuorempia kuin mitä tosiasiassa ovat. Kaikissa maissa ei syntymätodistusten kanssa olla oltu niin tarkkoja ja hakijalla voi olla väärä käsitys omasta iästään.

Mutta jonkinlaisesta yritteliäisyydestä mielestäni kertoo tuo että kertoo viranomaisille olevansa vanhempi kuin on. Paha vain että hänen tapauksessaan tuo yritteliäisyys ilmeni niin karmealla tavalla.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Hyvä kun huomasit, olin onnistunut pyörittämään tekstini siten, etten itsekään ymmärrä mitä tarkoitin. Todellisuudessa hän siis oli vanhempi, kuin oli alunperin viranomaisille kertonut. Pahoittelen kömmähdystäni!

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Monenlaista viranomaisen "jekutustarinaa" mahtuu tähän maahan. Kusetus tehdään harvoin niin avoimesti ja räikeän selvästi kuin partalasten tapauksessa. Kaikki näkevät, ettei ne oo skidejä.

Toimituksen poiminnat