ArtoHeinonen Auktoriteettiuskoinen skeptikko, tiedon edessä tuuliviiri.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 54 min 49 s sitten

Tällainen poliisin panssariauto tulee Suomen kaduille – ”Näkyvää partiointia katukuvassa säännöllisesti”

3 tuntia 45 min ago

Poliisihallitus hankkii tämän ja ensi vuoden aikana poliisiyksiköiden käyttöön 15 kappaletta Mercedes-Benz G280 CDI LAPV 5.4 -ajoneuvoja.

Elina Lepomäki Ylellä: ”Oikeasti huolestuttavaa” – Suomella ei mitään saumaa päästä 10 vuoden takaiselle tasolle

4 tuntia 33 min ago

Kokoomuslainen kansanedustaja Elina Lepomäki esitti tänään Ylen Ykkösaamussa huolensa laimeasta innosta sijoittaa Suomeen. Vuonna 2008 alkanut talouskriisi romahdutti yritysten investoinnit Suomeen, eikä Suomessa ole vieläkään palattu finanssikriisiä edeltäneen investointien ”kultakauden” tasoon.

”Historian suurin” – Arhinmäki: Katsokaa tätä tuloerolukua Suomesta

6 tuntia 43 min ago

Tuloerot kasvoivat vuonna 2017 edellisvuoteen verrattuna. Tulot kasvoivat kaikissa tulokymmenyksissä, mutta selvästi enemmän suurituloisilla kuin keski- ja pienituloisilla. Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäen mukaan kasvu on suurempaa ”kuin osattiin pelätä”.

Veikkausliiga antoi kaikille lisenssit – Kokkolan karsintafarssi ei vaikuttanut

7 tuntia 12 min ago

Palloliiton lisenssikomitea on päättänyt antaa kaikille 12 seuralle lisenssit jalkapallon Veikkausliigaan kaudelle 2019. Veikkausliigassa pelaavat ensi kaudella HJK, RoPS, KuPS, FC Honka, FC Inter, SJK, VPS, FC Ilves, FC Lahti, IFK Mariehamn, HIFK ja KPV.

HIFK palaa Veikkausliigaan vuoden tauon jälkeen. KPV on viimeksi pelannut pääsarjatasolla 1990.

Palloliiton tiedotteessa ilmoitettiin, että kaikkien 12 seuran lisenssipäätöksiin on kirjattu myös seurojen kaudelle 2019 ilmoittamien ottelustadionien ja varastadionien kelpoisuus, tarvittaessa kuukausikohtaisesti.

Poliisi: Saksassa kiinniotettu Oulun 8. epäilty laskettiin vapaaksi ”tietokatkoksesta johtuen”

7 tuntia 42 min ago

Saksassa kiinniotettu, Oulussa 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneen seksuaalirikosvyyhdin kahdeksas epäilty on laskettu vapaaksi ilmeisesti vahingossa, kertoo poliisi.

Poliisi julkaisi epäillystä kuvan viikko sitten ja pyysi suomalaisilta havaintoja miehestä. Kävi ilmi, että hänet oli kiinniotettu samana päivänä Saksassa.

”Maiden viranomaisten välisestä tiedon katkoksesta johtuen henkilö oli kuitenkin ehditty vapauttaa Saksassa ennen kuin hänet saatiin siirrettyä Suomeen”, poliisi kertoo nyt tiedotteessaan.

Huippunopeus 60 km/h – Uusi ”kevytauto” Suomen teille ensi vuonna

8 tuntia 53 min ago

Ensi vuoden marraskuusta alkaen Suomen teillä saa ajaa uutta ”kevytautoa”. Kyse on uudesta 15-17-vuotiaille nuorille suunnatusta ajoneuvoluokasta, jota pidetään nykyisiä mopoautoja turvallisempana.

Kevytautot olisivat tavallisia autoja, joiden omamassa on enintään 1 500 kilogrammaa. Niiden huippunopeus olisi rajoitettu. Teillä niillä saisi kulkea enintään 60 kilometriä tunnissa, mutta moottoritielle tai moottoriliikennetielle kevytautolla ei saisi ajaa.

”Suomalaisten verorahat kelpaavat, mutta eivät omat kansalaiset” – Sdp:n kansanedustaja väläyttää ehtoa Irakin tukemiselle

9 tuntia 6 min ago

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n kansanedustaja Joona Räsänen ehdottaa blogissaan tiukennusta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden irakilaisten palautuksiin.

Räsänen on sdp:n eduskuntaryhmän maahanmuuttoasioista vastaava kansanedustaja.

Jose Mourinho sai jälleen kenkää

10 tuntia 10 min ago

Manchester United ilmoitti tiistaina antaneensa potkut päävalmentajalleen Jose Mourinholle. Yllätyksenä ilmoitus ei tullut. Onhan ManU:n peli tökkinyt tällä kaudella pahasti.

ManU on Valioliigan sarjataulukossa kuudentena. Joukkueen puolustuspelissä on ollut erityisen suuria ongelmia.

Mourinho on tuttuun tyyliinsä haukkunut arvostelijoitaan. Se ei poista faktaa, ettei homma hänen komennossaan yksinkertaisesti toiminut.

Irtisanomislaki meni läpi eduskunnassa – Yksi demari äänesti puolesta: ”Työtapaturma”

11 tuntia 19 min ago

Eduskunta on hyväksynyt niin kutsutun irtisanomislain äänin 102-72. Lain tavoitteena on madaltaa henkilöperusteista irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä. Poissa äänestyksestä oli 18 kansanedustajaa ja 7 äänesti tyhjää.

Lakia kannatti hallituspuolueiden kansanedustajien lisäksi 7 opposition kansanedustajaa: neljä kristillisdemokraattia, keskustasta ja kansalaispuolueesta irtautunut Paavo Väyrynen, kokoomuksesta irtautunut, Liike Nytin Harry ”Hjallis” Harkimo sekä sosialidemokraattien Maria Tolppanen.

Tilastokeskus: Seksuaalirikoksia ilmoitettu nyt 16,6% enemmän kuin vuosi sitten

11 tuntia 57 min ago

Seksuaalirikoksia kirjattiin tammi-syyskuun aikana Suomessa 16,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, selviää Tilastokeskuksen poliisilta, tullilta ja rajavartiolaitokselta keräämistä ennakkotiedoista rikoksista ja rikkomuksista.

”Raiskauksia ilmoitettiin 6,1 prosenttia enemmän ja seksuaalisia ahdisteluja 26,1 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna”, Tilastokeskus kertoo tiedotteessaan.

Näkökulma: Ostan sähköauton heti kun minulla on varaa uuteen

12 tuntia 14 min ago

Perheemme ajelee tällä hetkellä pari vuotta vanhalla pikkuautolla, jonka hankintahinta oli selvästi alle 20 000 euroa. 

Katsomme, että sellaiseen meillä on varaa – tai sellaisen rahamäärän haluamme ja pystymme panostamaan yksityisautoiluun.

Olen sen verran vakuuttunut kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportin johtopäätöksistä, että jo seuraavan auton pitäisi olla sähköauto. Kyse on enää hinnasta.

Soininvaara törmäsi häkellyttävään tilastofaktaan – ”Onko Suomi matkalla yhden menestyvän kaupungin malliin?”

12 tuntia 19 min ago

Korkeakoulutettujen nuorien alueellinen keskittyminen on ”häkellyttävän kovaa”, arvioi Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr). Hän esittelee blogissaan 25-34-vuotiaiden akateemisen loppututkinnon suorittaneiden alueellista sijoittumista Suomessa.

Vuonna 2017 kolme neljästä asui viidessä yliopistokaupungissa, Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Helsingissä asuvien osuus on miltei puolet kaikista.

Kenraali Puranen: Tämän takia Suomi tarvitsee juuri 64 hävittäjää

12 tuntia 55 min ago

Suomen Hornet-hävittäjien korvaajaehdokkaat kilpailuttavan HX-hankkeen ohjelmajohtaja, kenraalimajuri Lauri Puranen ottaa osaa keskusteluun Suomen tarvitsemien hävittäjien määrästä.

Varoitus lapsiperheille: Opeta ainakin tämä netistä lapsellesi – kuvat ja web-kamera ovat riski

13 tuntia 48 min ago

Pelastakaa Lapset ry ja Keskusrikospoliisi varoittavat lasten ja nuorten perheitä sosiaalisen median ja etenkin kuvien sekä tietokoneen web-kameran riskeistä.

Pelastakaa Lasten asiantuntijat ovat työssään kiinnittäneet huomiota lasten itse ottamien ja lapsista otetun seksuaalissävytteisen kuvamateriaalin ”hallitsemattomaan leviämiseen ja päätymiseen epäasialliseen tai rikolliseen käyttöön”. Ilmiö näkyy myös poliisin työssä.

Trumpin twiitti järkyttää: ”Kuulostaa enemmän mafiapomolta kuin USA:n presidentiltä”

14 tuntia 29 min ago

Presidentti Donald Trumpin tapa puhua entisestä asianajajastaan ”rottana” ja liittovaltion poliisin FBI:n luvallisesta kotietsinnästä ”murtona” hämmästyttää Yhdysvalloissa. Demokraattisenaattori Chris Coonsin mukaan Trump ei kuulosta presidentiltä vaan ennemminkin mafiajohtajalta, Politico kertoo.

FBI teki huhtikuussa kotietsinnän Trumpin pitkäaikaisen ystävän ja asianajajan Michael Cohenin toimistoon. Etsinnälle oli liittovaltion tuomarin lupa.

Kristian Vesalaisen kieltäytyminen oli looginen ratkaisu

16 tuntia 47 min ago

Kieltäytymiskeskustelu käy suomalaisessa jääkiekkoilussa jälleen kuumana. Jokereiden 19-vuotias superlupaus sanoi nuorten MM-kisoille ei ja sekös kuumensi kiekkofanien tunteita.

Vesalainen aloitti kautensa Winnipeg Jetsin NHL-organisaatiossa. Hän pääsi tositoimiin viidessä NHL-pelissä, mutta vietti enemmän aikaa AHL:n puolella bussissa amerikkalaisiin moottoriteihin tutustuen.

”Katson kylmästi ne luvut” – Asiantuntijalta hyytävä arvio Suomen Caruna-kaupasta MOT:ssa

17.12.2018 19:36

Ylen MOT käsittelee tänään sähkön siirtohintoja ja erityisesti kahta sähköyhtiötä, Carunaa ja Elenaa. Siirtohinnoista on keskusteltu viime aikoina vilkkaasti.

Professori: Venäjä on varma merkki siitä, että GCM ei ole sitova

17.12.2018 19:05

Global Migration Compact eli GCM-sopimus ei ole oikeudellisesti sitova ja varmin merkki tästä on se, että Venäjä on hyväksynyt sen. Näin katsoo kansainvälisen oikeuden professori Jan Klabbers Helsingin yliopistolta.

Kiinan raju panostus jääkiekkoon näkyy ostoskeskuksessakin

17.12.2018 17:50

Talviolympiakisat 2022 järjestävä Kiina on päättänyt panostaa rajusti talviurheiluun. Panostukset koskevat myös jääkiekkoa. Maahan rakennetaan lähivuosina satoja uusia jäähalleja.

Aiemmin Kiinassa on pelattu jääkiekkoa vain maan pohjoisimmassa provinssissa Heilongjiangissa sijaitsevissa Harbinin ja Qiqiharin kaupungeissa. Jääkiekko onkin ollut Kiinassa aika lailla marginaalissa, vaikka naisten jääkiekossa Kiina on ollut mukana useammassa olympiaturnauksessa. Viime vuosina tilanteeseen on tullut kuitenkin raju muutos.

Sanasta sanaan – Tämä ministeri Terhon purkaus hätkähdytti eduskunnassa

17.12.2018 17:10

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho suututti tänään oppositiopuolueita eduskunnassa pitämällä harvinaisen suorasanaisen puheenvuoron hallituksen leikkauksista ja budjettikeskustelusta.

Eduskunnassa keskusteltiin ensi vuoden budjetista. Terhon puheenvuoro, jota voi purkaukseksikin luonnehtia, kuului kokonaisuudessaan näin:

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat